Učenici trećih razreda savladali tehnike plivanja

OBJAVLJENO 3.10.2023.  |  AUTOR: Općina Maruševec

Za učenike trećih razreda Osnovne škole Gustav Krklec i područnih škola Druškovec i Greda-Jurketinec Općina Maruševec i ove godine nastavlja sa financiranjem troškova škole plivanja na Gradskim bazenima Varaždin.

Školu plivanja za učenike sve tri škole na svom području, u Čalincu, Druškovcu i Gredi, Općina Maruševec u potpunosti financira na Gradskim bazenima Varaždin, a ove ju je školske godine od 25. do 29. rujna polazilo 63-oje učenika trećih razreda.

U tom su se vremenu đaci nakon jutarnje nastave uputili na varaždinske bazene gdje su uz pomoć učitelja plivanja, savladavali strah od vode, učili kako se održati na površini i usavršavali tehnike plivanja.

I ove godine najmlađi sugrađani uspješno su završili školu plivanja te stekli nove vještine ali i poznanstva. Podjeli diploma malim plivačima na varaždinskim bazenima i ove su školske godine nazočili načelnik Mario Klapša i ravnatelj škole Tomislav Vincek s razrednicama, koji su čestitali učenicima na naučenim vještinama plivanja koje će koristiti čitav život.

-Budući da prema zadnjim istraživanjima polovica djece u Hrvatskoj ne zna plivati što je izuzetno zabrinjavajuća činjenica, mišljenja sam da bi škola plivanja za sve osnovnoškolce trebala biti obavezna. Nedopustivo je da u 21. stoljeću gubimo živote zato što nam djeca i mladi ne znaju plivati i da je to drugi uzrok smrti u Hrvatskoj nakon prometnih nesreća, ističe Mario Klapša, načelnik Općine Maruševec koja će nastaviti sa financiranjem do vremena kada će škola plivanja postati obavezna.

Uz školu plivanja, Općina Maruševec roditeljima osnovnoškolaca sufinancira nabavu radnih bilježnica i školskog pribora, produženi boravak u školama, autobusni prijevoz, ali i nagrade za napredne učenike i njihove mentore, a za što je ove godine u općinskom proračunu osigurano gotovo 119 tisuća eura, odnosno preko 894 tisuće kuna.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.