Dječji vrtić Maja Pčelica proslavila 20. rođendan!

OBJAVLJENO 12.9.2023.  |  AUTOR: Općina Maruševec

Nisu imali svoju, pa usrećili – drugu djecu!

Supružnici Radmila i Vjekoslav Bahun dugo su živjeli i radili u Njemačkoj. Prije nešto više od dvadeset godina odlučili su se vratiti u suprugov rodni kraj – Donje Ladanje. Sve što su imali u Njemačkoj, prodali su.

Ulaganja u otvaranje vrtića bila je velika životna odluka. Sredina je konzervativna, društvo nas baš i nije prihvaćalo jer su bake čuvale djecu kod kuće. Te prve godine bile su iznimno teške, imali smo desetero djece u vrtiću – prisjećaju se i kažu da su u jednom trenutku htjeli i odustati. Ali želja je bila jača. Nažalost nismo imali svoju djecu. Odlučili smo život i rad uložiti u odgoj djece, što nam je i samima bila velika želja. Znali smo da će mališani ispuniti naš svijet smijehom, radošću i ljubavlju, koju djeca iskreno daju. I uspjeli smo, upornost je dovela do uspjeha – ističe Radmila. Njezin suprug Vjekoslav nada se kako će još dugo moći ovako raditi. Dosad je kroz „Maju pčelicu“ prošlo više od tisuću djece, a vlasnike danas najviše veseli kad vide prve polaznike da dovode svoju djecu. No, u tih dvadeset godina bilo je i odricanja. Bilo je i poteškoća i financijskih problema. Konkurencija nas nije sprječavala, štoviše, dala nam je vjetar u leđa. Ipak smo srcem odlučili krenuti u ovo, a ovaj posao nije biznis – istaknula je vlasnica i inicijatorica izgradnje vrtića „Maja pčelica“ i poručila: „Najljepša je priča ona koju srce priča. Nijedna olovka ne može ispisati ono što čovjek osjeti.“

„Maja pčelica“ uspješno posluje već 20 godina, a dvije godine zaredom dobili su i priznanja, među kojima i drugo mjesto u kategoriji „Najljepši vrtić u Republici Hrvatskoj“ 2017. na natječaju „Najljepši školski vrtovi“. Velikih 20 godina proslavljeno je prigodnim svečanim programom uz odličnu zabavu za sve uzraste i puno dječjeg smijeha.

Obljetnicu nisu propustili ni župan Anđelko Stričak ni načelnik Općine Maruševec Mario Klapša. Istaknuli su da su supružnici Bahun pioniri u ovom poslu – na odvažan korak otvaranja vrtića odlučili su se u trenutku kada vrtića na području županije jedva da je i bilo. Sigurno im nije bilo lako, ali rad i trud na kraju se uvijek isplate. Nema ljepšeg od osmijeha i žamora mališana – rekao je Stričak, dok je Klapša dodao kako su ovim vrtićem riješili problem skrbi djece u Općini.

-U ovih 20 godina iz DV „Maja Pčelica” izašlo je 20 generacija djece. One prve generacije već su odrasli ljudi, neki od njih su i sami već roditelji i u vrtić dovode svoju djecu. Upravo zbog te naše, prošle, sadašnje i buduće djece mi smo danas ovdje, jer da nema djece ne bi bilo ni vrtića. Koristim priliku i da zahvalim svim zaposlenicima vrtića na njihovom trudu i predanosti. Vaš rad je neprocjenjiv i već 20 godina daje rezultate, a svi znamo da se roditelji, osnivači i Općina Maruševec vole dičiti sa svim uspjesima naše djece u koje iz godine u godinu sve više ulažemo. Oni su zapravo dokaz da vrtić pruža kvalitetno obrazovanje i skrb. Osim Općine kroz sufinanciranje dječjeg vrtića, u proteklih 20 godina, vrtić je uložio značajna sredstva u svoj razvoj i napredak. To je i omogućilo djeci još bolje uvjete za učenje i rast. Nadam se da ćemo i u budućnosti nastaviti zajedno raditi na tome da ovaj vrtić bude i ostane mjesto gdje se djeca osjećaju sigurno, sretno i voljeno, zaključio je načelnik Klapša.

Uz brojnu djecu, roditelje, djedove i bake i susjede, proslavi 20. obljetnice rada i postojanja Dječjeg vrtića Maja Pčelica pridružili su se i bivši načelnici Općine Maruševec Ivan Šagi i Damir Šprem s općinskim vijećnicima.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.