Priopćenje načelnika vezano za odlazak doktora obiteljske medicine

OBJAVLJENO 11.5.2023.  |  AUTOR: Općina Maruševec
Priopćenje načelnika vezano za odlazak doktora obiteljske medicine

Temeljem informacije o odlasku liječnika obiteljske medicine iz Doma zdravlja Varaždinske županije – Ambulante u Maruševcu, osjećam potrebu podijeliti sa svim svojim sugrađanima nekoliko razmišljanja i stajališta o prevažnoj temi, a briga o zdravlju ljudi i pravu na kvalitetnu i dostupnu zdravstvenu zaštitu to svakako jest.

Kao načelniku i stanovniku Općine Maruševec žao mi je što je dr. Marko Šrajbek odlučio otići iz Doma zdravlja Varaždinske županije – Ambulante Maruševec u drugu jedinicu lokalne samouprave u susjednoj županiji.

Želimo mu puno uspjeha u profesionalnom razvoju i privatnom planu koji je, koliko mi je poznato, bio jedan od glavnih elemenata prilikom donošenja odluke o odlasku iz Ambulante u Maruševcu.

Nažalost, problemi koje imaju primarna medicina i domovi zdravlja nisu od jučer, traju već dulje vrijeme te postaju ozbiljan problem u čitavoj Hrvatskoj.

Odgovore ali i rješenja ovih i drugih problema u zdravstvu morat će dati Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske i Varaždinska županija koja je osnivač Doma zdravlja Varaždinske županije, čiji je doktor trenutno zaposlenik, ne bi li se građanima Općine Maruševec, Varaždinske županije ali i svih krajeva Republike Hrvatske osiguralo jednako pravo na zdravstvenu zaštitu, a ne samo građanima velikih gradova.

Općina Maruševec će uvijek biti na pomoć u pronalasku rješenja u našim financijskim mogućnostima i važećim zakonskim okvirima, što smo uostalom i pokazali kroz dosadašnja različita ulaganja i opremanje ordinacije opće medicine u Maruševcu.

No, bez jasne državne politike i županijskog angažmana naša ulaganja neće imati nikakav učinak. O aktualnoj problematici u Ambulanti u Maruševcu već su upoznati Dom zdravlja Varaždinske županije i Varaždinska županija, od kojih očekujemo i konkretna rješenja.

OPĆINSKI NAČELNIK
Mario Klapša

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.