Ove godine rođene 33 bebe s područja Općine Maruševec

OBJAVLJENO 29.12.2022.  |  AUTOR: Općina Maruševec

Na kraju kalendarske godine, Općina Maruševec je organizirala prijem za roditelje novorođene djece koje su rođene u zadnja tri mjeseca ove godine s područja Općine Maruševec.

Tom je prigodom, načelnik Mario Klapša sa suradnicama čestitao roditeljima na prinovama kojima je Općina Maruševec u zadnja tri mjeseca bogatija za 11-ero stanovnika. Uoči prijema Općina Maruševec je roditeljima isplatila 2.000 za prvo, 2.500 za drugo i 3.500 kuna za treće i svako iduće dijete.

Ove su godine rođene 33-i bebe, za što je Općina Maruševec izdvojila 85.500 kuna, dok će od nove godine pomoć roditeljima za novorođenu djeci biti veća.

-Svjesni povećanja troškova života, inflacije i početka primjene nove valute u Hrvatskoj, Općina Maruševec će od 1. siječnja 2023. godine pomoći roditeljima novorođene djece s 275 eura za prvo, 350 za drugo i 500 eura za treće i svako iduće dijete. To je samo jedan dio socijalnih mjera kojima građanima pomažemo u ovim ekonomski izazovnim vremenima. Također, Općina Maruševec financira nabavku i zbrinjavanje vreća za iskorištene pelene za roditelje djece starosti do dvije godine, kao i za starije osobe s problemom inkontinencije, istaknuo je načelnik Klapša te uputio roditelje da se jave u poduzeće IVKOM radi prijave i preuzimanja vreća za pelene.

Osim spomenutih, Općina Maruševec je razvila set demografskih mjera za mlade obitelji. Potiče se mlade obitelji na osamostaljenje i kupnju obiteljskih kuća i adaptaciju postojećih na području Općine, a uz povećanje naknade za novorođene bebe, od iduće godine povećava se i subvencija ekonomske cijene vrtića koja će iznositi 130 eura.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.