U modernizaciju prometnice u Donjem Ladanju, Općina Maruševec ulaže preko 600 tisuća kuna

OBJAVLJENO 4.11.2022.  |  AUTOR: Općina Maruševec

Nakon što je sredinom godine sanirana i asfaltirana prometnica u naselju Čalinec, Općina Maruševec krenula je prošlog mjeseca sa modernizacijom prometnice u Ulici Gustava Krkleca u Donjem Ladanju.

Radi se o projektu koji uključuje uklanjanje postojeće dotrajale asfaltne konstrukcije te iskope tla uz planiranje, profiliranje i mehaničku stabilizaciju, izradu bankina, zelenih površina, postavu rubnjaka te ugradnju asfalta.

Nakon provedenog postupka javne nabave, ugovor o izvođenju radova u vrijednosti 623 tisuće kuna sklopljen je s Niskogradnjom Veselnik. Općina Maruševec financira radove s 523 tisuće kuna, a Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine RH koje je prepoznalo važnost investicije za lokalno stanovništvo, sufinancira razliku od 100 tisuća kuna.

Radove je svakodnevno obilazio načelnik Općine Maruševec Mario Klapša, koja je u proteklih godinu dana riješila nesređene imovinske odnose i pripremila projekt da bi se ove godine navedena prometnica mogla modernizirati i prijaviti za sufinanciranje na natječaj Ministarstva.

-Riječ je o vrijednoj i važnoj investiciji, naročito sa aspekta ovdašnjih stanara jer modernizacijom cesta koje do prije nekoliko mjeseci katastarski nisu ni postojale uređujemo naselje i dižemo ga na novi prometni nivo, istaknuo je prilikom obilaska radova načelnik Mario Klapša, dodavši kako će prometnica koristiti svim građanima, ponajviše stanovnicima četiriju zgrada i kućanstava u neposrednoj blizini.

Radovi na asfaltiranju prometnice površine 1.800 m2 završeni su ovog tjedna, a u narednim danima slijedi uređenje bankina. Općina Maruševec zahvaljuje stanovnicima na susretljivosti i razumijevanju prilikom izvođenja spomenutih radova.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.