U ambulantu u Maruševcu u pola godine uloženo 400.000 kuna, zdravstveni objekt obišli Klapša i Stričak

OBJAVLJENO 2.11.2022.  |  AUTOR: Općina Maruševec

Načelnik Općine Maruševec i županijski vijećnik Mario Klapša te župan Varaždinske županije Anđelko Stričak sa suradnicima obišli su u srijedu, 2. studenoga, objekt Doma zdravlja u Maruševcu.

U Dom zdravlja u Maruševcu je u posljednjih šest mjeseci uloženo gotovo 400.000 kuna, od čega je Ljekarna Varaždinske županija financirala 80.000 kuna, Općina Maruševec 20.000 kuna, a ostatak Dom zdravlja Varaždinske županije. 

- U potpunosti je obnovljena stomatološka ambulanta te je nabavljena nova, moderna stomatološka jedinica. Za patronažnu djelatnost nabavljen je i instaliran klima uređaj, dok je Općina Maruševec za potrebe ordinacije obiteljske medicine također nabavila opremu, od profesionalnog tlakomjera, internističkog stola, lampe, kompleta za reanimaciju, pa do kirurškog seta i medicinskog hladnjaka. Treba istaknuti da smo na objektu sanirali potporni zid koji je prijetio urušavanjem, izmijenjena je stolarija na pročelju zgrade, a započelo je čišćenje zapuštenih podrumskih prostora. Uređen je i vanjski prostor, a u narednim mjesecima počet će soboslikarski radovi u unutrašnjosti zgrade. Rješavanje problema vlažnog zida u zajedničkom hodniku i sanitarnih čvorova planirano je za početak 2023. godine. Cilj svih ulaganja na ovoj i svim ostalim lokacijama jest da se djelatnici i svi pacijenti osjećaju sigurno i ugodno te da zdravstvena usluga bude u skladu sa svim normama – rekao je ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Jurica Veronek.

U uređenje i opremanje objekta uključila se i Općina Maruševec. Radove na uređenju okoliša odradilo je općinsko komunalno poduzeće MARKOM, dok je Općina Maruševec za potrebe ordinacije obiteljske medicine nabavila opremu koja je nedostajala i koja će zamijeniti zastarjelu.

- Vrijednost nabavljene medicinske opreme koju danas predajemo Domu zdravlja Varaždinske županije za ambulantu u Maruševcu iznosi gotovo 20 tisuća kuna. S obzirom da vidimo kako je došao kraj dugogodišnjem zaobilaženju ambulante u Maruševcu po pitanju investicija i održavanja, Općina Maruševec se kroz nabavu nove, suvremene medicinske opreme aktivno uključila u proces podizanja standarda zdravstvenih usluga koje koriste naši stanovnici - rekao je tom prilikom načelnik Mario Klapša. 

Da brine o zdravlju i prevenciji bolesti svojih stanovnika, govori i činjenica kako je sklopu odobrenog europskog projekta 'Promocija zdravlja i prevencije kardiovaskularnih bolesti na području Općine Maruševec', uz edukacije građana Općina Maruševec nabavila i postavila dva automatska vanjska defibrilatora na društvenim domovima u naseljima Donje Ladanje i Druškovec, dok je plan još dva AVD uređaja do kraja godine postaviti u Jurketincu i Cerju Nebojse.

Investicije Doma zdravlja Varaždinske županije i ulaganje u zdravlje stanovnika Općine Maruševec pozdravio je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak. Istaknuo je da se nada nastavku dobre suradnje Općine Maruševec, Doma zdravlja i Varaždinske županije, a sve u cilju da se zdravstvene usluge dignu na višu razinu.

- Dom zdravlja Varaždinske županije nastavit će s ulaganjima u maruševečku ambulantu. U narednom razdoblju uređena će biti unutrašnjost ambulante, sanirani sanitarni čvorovi s instalacijama, kao i zastarjela stolarija na ostatku objekta. Posebno želim zahvaliti zdravstvenim radnicima koji građanima ovoga kraja kontinuirano pružaju potrebne zdravstvene usluge, a koje će se uskoro obavljati u znatno kvalitetnijim uvjetima. Kao što je poznato, Dom zdravlja vodi brigu o ukupno 23 objekta na području županije, u koje se godinama nije ulagalo, pa su sada potrebni deseci milijuna kuna, što je veliki financijski izazov. Zbog dugogodišnjeg neodržavanja i zapuštenosti, trenutno se odrađuju „vatrogasne“ sanacijske mjere u što će do kraja ove godine biti uloženo 1,2 milijuna kuna, a ti prijeko potrebni radovi bit će nastavljeni sljedeće godine - istaknuo je župan Stričak. 

Osim načelnika Klapše, župana Stričaka i ravnatelja Veroneka, ambulantu u Maruševcu obišli su i zamjenica župana Silvija Zagorec, pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić, ravnatelj Ljekarne Varaždinske županije Mirko Magić i županijska vijećnica Snježana Cerjan.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.