Mnoštvo vjernika proslavilo blagdan svetog Roka u Druškovcu

OBJAVLJENO 16.8.2022.  |  AUTOR: Općina Maruševec

Mnoštvo okupljenih vjernika molitvom i pjesmom proslavilo je u Druškovcu blagdan svetog Roka, zagovornika bolesnika i zaštitnika od kuge i kolere.

Obilježavanje svetog Roka u Druškovcu započelo je trodnevnim duhovnim pripremama u večernjim satima dok je u utorak 16. kolovoza proslava započela svetom misom na otvorenom pokraj kapele.

Središnje misno slavlje predslavio je Josip Đurin, poglavar Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu, a u slavlju su sudjelovali Ženska vokalna skupina Svetog Jurja iz Maruševca, Zbor mladih, Zbor odraslih te pjevači iz Druškovca.

Prigodni program nakon svete Mise i ove su godine izveli članice i članovi Kuburaške udruge Maruševec – KUM.

Mario Klapša, načelnik Općine Maruševec tom je prigodom istaknuo kako je velik broj posjetitelja dokaz da je građanima nedostajalo druženja u posljednje dvije godine.

-Ovo je proštenje poznato i tradicionalno za ovaj dio godine za ovaj kraj naše županije kada svi zajedno slavimo svetog Roka, čija kapelica se nalazi ovdje u Druškovcu. Rokovo je jedno od tri velika proštenja na području Općine Maruševec, uz Jurjevo i Čiselsku nedelu početkom listopada. Veseli me da su se građani Općine Maruševec ali i susjednih mjesta počeli družiti u širem obimu nakon zadnje dvije godine pandemije. Zbog toga smo se pobrinuli da ovogodišnja proslava blagdana svetog Roka potraje četiri dana uz glazbene i sportske programe  – rekao je načelnik Klapša.

Na obilježavanju Rokova su, uz brojne mještane, bili i zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec, kao i općinski načelnici Petrijanca i Vidovca – Željko Posavec i Bruno Hranić.

Popularno se „Rokovo“ uz tradicionalno proštenje nastavilo kroz poslijepodnevne sate glazbenim programom grupe Tim na igralištu Područne škole Druškovec.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.