Općina Maruševec osigurala 120 tisuća kuna za svoje poljoprivrednike!

OBJAVLJENO 10.8.2022.  |  AUTOR: Općina Maruševec
Općina Maruševec osigurala 120 tisuća kuna za svoje poljoprivrednike!

Općina Maruševec dodjeljuje bespovratne potpore za poljoprivredni sektor, za koje je u Proračunu osigurala 120 tisuća kuna.

Općina Maruševec je i ove godine omogućila svojim poljoprivrednicima prijavu projekata za sufinanciranje kroz općinski “Program potpora u poljoprivredi za 2022. godinu“.

Potpore se dodjeljuju kroz dvije mjere i to; 1. Povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava i 2. Subvenciju troškova pripreme natječajne i projektno-tehničke dokumentacije za apliciranje na natječaje za bespovratna sredstva.

-Sredstva su namijenjena fizičkim i pravnim osobama koje su upisane u upisnik poljoprivrednih gospodarstava sa proizvodnim kapacitetima na području Općine Maruševec. Kroz Mjeru 1 poljoprivrednicima se sufinanciraju troškovi nabave nove poljoprivredne opreme i mehanizacije, gospodarskih strojeva, vozila i sitnog inventara. Kroz Mjeru 2 Općina Maruševec sufinancira troškove projektno-tehničke dokumentacije; idejni, glavni i izvedbeni projekt i geodetske podloge, troškove konzultantskih usluga kod prijave na natječaj i troškove izrade natječajne dokumentacije, te troškove izrade poslovnog plana za ishođenje kredita s poticajnom kamatnom stopom, pojašnjava načelnik Općine Maruševec Mario Klapša.

Klapša naglašava kako se upiti i prijave za navedeni Javni poziv primaju svakodnevno, što je znak kako su poljoprivrednici prepoznali partnera u Općini Maruševec u povećanju njihove poljoprivrednoj aktivnosti i proizvodnji. -Nakon raspisanog Javnog poziva za potpore gospodarstvenicima, veseli i interes za potpore u poljoprivredi, kroz koje Općina Maruševec želi povećati tehnološku opremljenost i razvojne mogućnosti malih poljoprivrednih gospodarstava kao osnove za dugoročno povećanje prihoda gospodarstva, ističe Klapša.

Općina Maruševec poziva poljoprivrednike da se posjete Internet stranice Općine Maruševec gdje se nalaze sve potrebne informacije i dokumenti za prijavu ili se jave u Jedinstveni upravni odjel za dodatne informacije oko prijava.

Rok za prijavu projekata je 21. kolovoz ove godine.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.