Učenici petih razreda savladali sve tehnike plivanja

OBJAVLJENO 26.5.2022.  |  AUTOR: Općina Maruševec

Nakon dvije godine stanke zbog epidemije bolesti COVID-19, za polaznike Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec i Područne škole Druškovec, Općina Maruševec financirala je ovog mjeseca školu plivanja na Gradskim bazenima Varaždin.

Školu plivanja na varaždinskim bazenima polazilo je u dvije grupe 52-oje učenika petih razreda, koji su uspješno završili petodnevnu školu plivanja.

Podjeli diploma malim plivačima na varaždinskim bazenima nazočili su ravnatelj škole Tomislav Vincek te načelnik Mario Klapša, iskazavši zadovoljstvo što Općina Maruševec može pomoći roditeljima u stjecanju vještine koja će njihovoj djeci koristiti kroz život. -Veseli me što postoji velika zainteresiranost djece za plivanje što je ujedno i jedan od najzdravijih sportova i rekreacije. Plivanje mora biti svima dostupno i naučiti pravilno i sigurno plivati danas ne smije biti privilegija. Školu plivanja za učenike naših škola u Čalincu i Druškovcu, Općina financira u potpunosti, kazao je načelnik Klapša te dodao kako zbog povećanih troškova života, Općina Maruševec roditeljima učenika ove godine pokriva i polovicu troškova autobusnog prijevoza do bazena.

Osim za školu plivanja, Općina Maruševec pomaže roditeljima osnovnoškolaca kroz sufinanciranje nabave radnih bilježnica i školskog pribora, produženog boravka učenika u školama, prijevoza učenika, ali i kroz sufinanciranje troškova toplog obroka za učenike slabijeg imovinskog stanja, za što je ove godine u općinskom proračunu osigurano 740 tisuća kuna.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.