Postavljena nova LED rasvjeta

Maruševec, 13. prosinca 2017. godine – Nakon dvije godine, na području Općine Maruševec ponovo je modernizirana javna rasvjeta, ovaj put u vrijednosti 215 tisuća kuna.

U cilju povećanja sigurnosti građana općine te unapređenja komunalnog standarda, na području Općine Maruševec dovršeni su radovi na postavljanju novih rasvjetnih tijela. Radi se postupku modernizacije javne rasvjete u kojemu su stariji sustav žarulja zamijenila nova LED rasvjetna tijela.

Ukupna vrijednost zahvata iznosi gotovo 215 tisuća kuna, od čega je preko 140 tisuća financirano sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, dok su preostale 73 tisuće kuna financirane iz proračuna Općine Maruševec. Financijska sredstva odobrena su na temelju općinskog projekta prijavljenog ove godine na poziv MRRFEU za financiranje projekata za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i komunalnog standarda. Zahvate je obavljalo poduzeće Elektrocentar Petek d.o.o. iz Ivanić Grada, koje se dostavilo najpovoljniju ponudu opreme i radova.

Načelnik Damir Šprem i njegov zamjenik Mario Klapša ističu kako se radi o zamjeni neekonomičnih rasvjetnih tijela s gotovo 140 novih, ekološki učinkovitih LED rasvjetnih tijela hrvatskog proizvođača kojima će Općina Maruševec uštedjeti na troškovima električne energije, a samim time i racionalizirati potrošnju. Nova LED rasvjeta postavljena u naseljima Cerje Nebojse, Koretinec, Maruševec i Donje Ladanje (ulica Gustava Krkleca) ujedno će povećati sigurnost pješaka i preglednost vozača, a osim navedenih naselja, od 2015. godine pod LED rasvjetom su Čalinec i Kapelec.

U skladu s financijskim mogućnostima Općina u narednom vremenu planira modernizirati javnu rasvjetu i u ostalim naseljima te na taj način postići najefikasniju uštedu energije i očuvanje prirodnih resursa.

Promjena veličine fonta
Kontrast