Nevrijeme u općini Maruševec

Maruševec, 11. kolovoza 2017. – Zbog grmljavinskog nevremena koje je u četvrtak, 10. kolovoza u poslijepodnevnim satima poharalo općinu Maruševec zajedno s drugim općinama i gradovima na sjeveru Hrvatske, maruševečki Vatrogasci tijekom noći imali su pune ruke posla.

Olujni vjetar, kiša i tuča veličine oraha jučer su na području općine Maruševec ostavili porušena stabla drveća, štetu u voćnjacima i vrtovima, raskrivene krovove, neuređene prometnice.

Po smirivanju nevremena, uz pripadnike vatrogasne postrojbe koji su krenuli otklanjati granje i stabla koje je na nekoliko lokacija vjetar srušio na prometnice, na teren su izašli načelnik Općine Maruševec Damir Šprem i njegov zamjenik Mario Klapša koji su obišli sva naselja. Zahvaljujući hitroj intervenciji Vatrogasaca i komunalnog poduzeća MARKOM prometnice su tijekom noći očišćene, a promet omogućen.

Zbog snažnog vjetra raskrivena je i nadstrešnica kod groblja u Maruševcu, a Općinske službe su na terenu i utvrđuju razmjere šteta na javnoj infrastrukturi, kao i na poljoprivrednim kulturama.

Osim navedenog, primijećena je šteta na pojedinim povrtlarskim i ratarskim kulturama te kvarovi na elektroinstalacijskoj mreži, radi kojih je nekoliko naselja tijekom noći i jutra bilo bez električne energije. Tijekom noći Elektra je sanirala gotovo sve kvarove, dok se postojeći i dalje otklanjaju.

Promjena veličine fonta
Kontrast