Mons. Josip Mrzljak primio Plaketu Općine Maruševec

U ponedjeljak, 23. travnja na dan Svetog Jurja, zaštitnika Općine Maruševec, Svetom misom i polaganjem vijenaca prigodno je obilježen Dan općine Maruševec. Svetu misu u Župnoj crkvi Svetog Jurja u Maruševcu prevodio je varaždinski biskup, mons. Josip Mrzljak.

Uoči Svete mise, načelnik Općine Maruševec Damir Šprem i zamjenik načelnika Mario Klapša u pratnji članova Kuburaške udruge Maruševec i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Ogranak Maruševec, položili su vijenac i zapalili svijeće na spomenik žrtvama svih ratova i poraća.

Po završetku euharistijskog slavlja kojem su nazočili brojni građani i vijećnici Općinskog vijeća, biskupu varaždinske biskupije mons. Josipu Mrzljaku načelnik Damir Šprem uručio je Plaketu za izniman doprinos razvoju Općine Maruševec.

Naime, Varaždinska biskupija je Općini Maruševec darovala nekretnine površine 2 ha u centru Maruševca za izgradnju Kulturnog centra Maruševec te na taj način omogućila stvaranje uvjeta za pružanje novih društvenih sadržaja stanovništvu Općine Maruševec i razvoju civilnog društva. Ugovor o darovanju zemljišta potpisali su u studenome prošle godine načelnik Damir Šprem i opunomoćenik Varaždinske biskupije Krunoslav Milovec, župnik Župe Maruševec.

Činom darovanja zemljišta Varaždinska biskupija i Župa Maruševec izrazito su doprinijeli daljnjem razvoju i napretku Općine Maruševec i time pokazali da vode brigu o svojim župljanima i njihovim potrebama te nam dali pozitivan primjer kako samo kroz dobru komunikaciju i suradnju možemo zajednički djelovati na prosperitetu i napretku sredine u kojoj živimo, rekao je tom prilikom zamjenik načelnika Mario Klapša, čestitavši pritom svim građanima Dan njihove općine i blagdan Svetog Jurja.

Promjena veličine fonta
Kontrast