Modernizirane ceste na području općine

Maruševec, 27. prosinca 2017. – Odobrenim sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i Fondova europske unije te uz sufinanciranje sredstvima iz proračuna, Općina Maruševec asfaltirala je prometnice u naseljima Bikovec, Cerje Nebojse, Jurketinec, Koškovec, Druškovec i Selnik!

Nakon što su u listopadu članovi Općinskog vijeća Općine Maruševec donijeli Odluku o provedbi postupka jednostavne nabave za izvođenje radova po projektu „Izvođenje radova na modernizaciji nerazvrstanih cesta na području Općine Maruševec“ kojeg je Općina Maruševec prijavila na natječaj Ministarstva regionalnoga razvoja i Fondova europske unije, radovi na modernizaciji cesta završeni su u prosincu.

Riječ je o radovima na modernizaciji lokalnih cesta koje građani koriste i potrebne su im u svakodnevnom životu, kao i za potrebe školskog autobusa kojim djeca putuju u školu, a do sada nisu bile asfaltirane ili ih je bilo potrebno sanirati. Radove je redovito obilazilo općinsko vodstvo, a načelnik Damir Šprem naglašava kako Općina prati i rješava potrebe građana, a u isto vrijeme povećava sigurnost sudionika u prometu, pogotovo najmlađih, što dokazuje i ovaj drugi zahvat na lokalnim cestama u zadnja tri mjeseca.

Na temelju natječaja, radove na modernizaciji cesta u općini Maruševec izvodilo je varaždinsko poduzeće COLAS Hrvatska d.d., a asfaltirane su prometnice u Bikovcu, Cerju Nebojse, Jurketincu, Koškovcu, Druškovcu i Selniku duljine gotovo 800 metara. Vrijednost radova iznosi 300 tisuća kuna, od kojih je 200 tisuća kuna sufinanciralo Ministarstvo, a ostatak od 100 tisuća kuna financiran je proračunskim sredstvima Općine Maruševec.

Promjena veličine fonta
Kontrast