MNK Biljevec u Ligi prvaka

Maruševec, 24. kolovoza 2017. godine – Po prvi puta na mininogometnom turniru Liga prvaka koji se održava od 7. do 10. rujna ove godine u Termama Čatež će nastupiti ekipa iz općine Maruševec, i to MNK Biljevec!

U ovogodišnjem izdanju Lige Prvaka predviđeno je sudjelovanje između 50 i 100 momčadi u seniorskoj konkurenciji, te između 20 i 40 momčadi u veteranskoj konkurenciji iz cijele Europe. Pobjednik Lige Prvaka 2017. godine primiti će nagradu u novčanom iznosu od 5.000 eura.

Za sada iz Hrvatske pravo nastupa na ovogodišnjoj Ligi Prvaka imaju momčadi  CB „Kula“ Šibenik,  „4 ASA“ Lisičić , MNK“ Biljevec“, „Veni vidi vici“ Opuzen, „Hotel Sport“  Ivanić Grad , MNK “Črešnjevo“  i  MNK „Drage“.

Prema odluci  EMF-a sve momčadi koje sudjeluju na Ligi Prvaka 2017. godine moraju biti smještene u jednom od  smještajnih kapaciteta u Čatežu, i to minimalno 10 osoba u momčadi, 3 noći.
Propisana su pravila po kojima mogu igrati  i  igrači koji nisu igrali za klub u tekućoj sezoni, nema dobne granice (za igrače koji nisu punoljetni potrebna je dozvola roditelja/staratelja). Pravo nastupa nemaju profesionalci, odnosno igrači koji nastupaju u 1. i 2. Nogometnoj ligi svake zemlje, te 1. futsal ligi svake zemlje.

MNK Biljevec je pozivnicu za Ligu prvaka dobio na temelju rezultata postignutog na Prvenstvu Hrvatske u mininogometu koje je proljetos održano u Ivanić Gradu.

Dio troškova sudjelovanja ekipe iz Biljevca pokriti će Općina Maruševec te Društvo za sport i rekreaciju Maruševec.

Promjena veličine fonta
Kontrast