MNK Biljevec među europskom mininogometnom elitom

Maruševec 11. rujna 2017. – Ovogodišnja Liga Prvaka u mininogometu održana je u slovenskim Termama Čatež od 7. do 10. rujna. Na turniru je po prvi puta uspješno nastupila ekipa MNK Biljevec, kao i drugi predstavnici iz Hrvatske MNK Črešnjevo, CB Kula iz Šibenika te MNK Drage.

Prema odluci  Europske mininogometne federacije (EMF) sve momčadi koje su sudjelovale na Ligi Prvaka 2017. bile su smještene u jednom od smještajnih kapaciteta u Čatežu. Propisana su pravila po kojima mogu igrati i igrači koji nisu igrali za klub u tekućoj sezoni, nisu definirane dobne granice (za igrače koji nisu punoljetni potrebna je dozvola roditelja/staratelja), kao i da pravo nastupa nemaju profesionalci tj. igrači koji nastupaju u 1.i 2. Nogometnoj ligi svake zemlje, te 1. futsal ligi svake zemlje.

U ovogodišnjem izdanju Lige Prvaka sudjelovalo je 76 momčadi u seniorskoj konkurenciji, te tridesetak u veteranskoj konkurenciji iz 22 europske zemlje. MNK Biljevec je u prvoj utakmici u grupi D izgubio od ekipe ARY&ROBY iz Rumunjske  5:1, u drugoj je s ekipom KCM AD PLOVDIV iz Bugarske odigrao 3:3, a u zadnjem kolu pobijedio JT INTERNATIONAL iz Srbije s visokih 9:0 te se pobjedom plasirao u repesaž. Tu su kuglice spojile „biljevčane“ s „domaćom“ ekipom CB Kula iz Šibenika koja je pobijedila 2:1 te tako ostala jedina ekipa iz Hrvatske u daljnjem takmičenju. MNK Črešnjevo je u svojoj grupi pobijedilo ŠD PREŽGANJE iz Slovenije, izgubio od FC BOROMIR RAMNICU VALCEA iz Rumunjske 7:1 i od Arpad FC iz Madžarske s 4:3, i kao 3. u grupi završili takmičenje.

U finalu Lige Prvaka 2017 sastali su se ekipa ECOS iz Bosne i Hercegovine i DADI EXPORT iz Crne Gore, nakon koje je crnogorska ekipa postala Prvak Europe u mininogometu, a primili su i novčanu nagradu u iznosu od 5 tisuća eura.

Ekipa MNK Biljevec zaslužuje čestitke na uspješnom predstavljanju Općine Maruševec u mininogometnom svijetu.
U sastavu MNK Biljevec igrali su Alen Đurman, Filip Hanžić, Marjan Hrgar, Kruno Hruškar, Alen Kokotec, Tomica Korpar, Božo Možanić, Dražen Peharda, Davor Presečki, Stjepan Stolnik i Zlatko Vrbek.

Sudjelovanje mininogometne ekipe iz Biljevca na ovogodišnjoj Ligi prvaka pokrili su Hudek-trgotrans d.o.o. iz Biljevca, Općina Maruševec i Društvo za sport i rekreaciju Maruševec.

Promjena veličine fonta
Kontrast