LAG SZ raspisao natječaj za OPG-ove s područja općine

Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad raspisala je danas natječaj za provedbu tipa operacije 6.3. – Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava.

Mjera 6.3. ruralnog razvoja namijenjena je isključivo malim obiteljskim gospodarstvima ekonomske veličine od 2.000 do 7.999 eura, koja su upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava. Ukupni iznos raspoloživih sredstava po ovom LAG natječaju iznosi 2.568.594 kuna, a visina potpore po nositelju projekta iznosi 15.000 eura, odnosno 111.678,00 kuna.

Rok za podnošenje prijave projekata teče od 5. travanja do 7. svibnja ove godine, a prijaviti se mogu obiteljska poljoprivredna gospodarstva s područja LAG-a Sjeverozapad koji obuhvaća općine Maruševec, Bednja, Beretinec, Cestica, Donja Voća, Klenovnik, Petrijanec, Sračinec, Sveti Ilija, Vidovec, Vinica i gradove Ivanec, Lepoglava i Varaždin.

Bespovratna financijska sredstva bit će dodijeljena za modernizaciju i unapređenje procesa rada i poslovanja, odnosno za povećanje proizvodnih kapaciteta, a OPG-ovi će moći kupiti domaće životinje, sadni materijal za višegodišnje nasade, ili poljoprivrednu mehanizaciju, financirati poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta, graditi ili opremiti objekte za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda, odnosno dobivena sredstva uložiti u stručno usavršavanje za poljoprivrednu proizvodnju i preradu poljoprivrednih proizvoda.

Sve ostale potrebne informacije o obrascima, uvjetima i načinu prijave mogu se pronaći OVDJE.

U cilju pojašnjenja natječaja, natječajne dokumentacije i načina podnošenja prijava LAG Sjeverozapad će održati radionice, i to u:

  • u Vidovcu u ponedjeljak, 26. ožujka 2018. godine u 18 sati u prostorijama Općine Vidovec, Trg sv. Vida 9, Vidovec
  • u Lepoglavi u utorak 27. ožujka 2018. godine u 18 sati u prostorijama Doma kulture, Hrvatskih pavlina 7, Lepoglava
  • u Varaždinu u srijedu 4. travnja 2018. godine u 13 sati u Županijskoj palači, Franjevački trg 7, Varaždin
Promjena veličine fonta
Kontrast