KUD Klaruš Maruševec nastupio u Bjelovaru

Bjelovar, 12. svibnja 2018. godine – “Revija narodnih nošnji Bilogore i Hrvatske  2018” kulturno-umjetnička je manifestacija s ciljem predstavljanja narodnih nošnji Hrvatske, a ove godine u sklopu programa nastupile su članice i članovi KUD-a Klaruš iz Maruševca.

Članovi KUD-a Bjelovar predstavili su publici bogat fundus narodnih nošnji koje posjeduju, tako da je publika u Domu kulture Bjelovar mogla uživati u raskoši nošnji Posavine, Slavonije, Korčule, Baranje, Istre, Bizovca, Bačke, Međimurja i Podravine. Osim toga, predstavili su i bilogorske svatovske nošnje. Na manifestaciji su sudjelovale Udruga “Češka obec” i Udruga Mađara Bjelovar, koji su također predstavili svoje narodne nošnje.

KUD Klaruš publici se predstavio pjesmama i plesovima. Tamburaška sekcija je izvela nekoliko skladbi, a folkloraši su pjesme i plesove Zagorja u koreografiji “Lepo moje cvetice zeleno”. Maruševečka narodna nošnja koju su predstavili Anja Peharda i Danijel Kliček plijenila je pažnju publike kao i ostalih folkloraša, dok su za svoj nastup Klaruši nagrađeni dugotrajnim pljeskom.

Promjena veličine fonta
Kontrast