KUD Klaruš ponovo najuspješniji na Županijskoj smotri izvornog folklora Varaždinske županije

Vidovec, 22. rujna 2018. – U sklopu 21. Zeljarijade, ovog je vikenda u Sportskoj dvorani Osnovne škole Vidovec održana i 5. Županijska smotra izvornog folklora Varaždinske županije. Smotru je organizirala Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije i KUD “Vidovec” iz Vidovca.

Na Županijskoj smotri izvornog folklora nastupilo je osam folklornih društava koje njeguju izvorni folklor. KUD “Vidovec” iz Vidovca, KUD “Toplice” iz Varaždinskih Toplica, KUD “Klenovnik” iz Klenovnika, KUD “Beletinec” iz Beletinca, KUD “Ljuba voda” iz  Ljubešćice, KUD “Salinovec” iz Salinovca, KUD “Elizabeta” iz Jalžabeta i KUD “Klaruš” iz Maruševca pripremili su izuzetno kvalitetni program, koji su pratili brojni gledatelji.

Županijsku su smotru pratili i članovi Stručnog povjerenstva Hrvatskog sabora kulture u sastavu Nikola Kramar i Tomislav Habulin kako bi odabrali najbolje kulturno-umjetničko društvo koje će predstavljati Varaždinsku županiju na 25. Susretu hrvatskih izvornih skupina u Sisku u listopadu.

Prema stručnom sudu povjerenstva Hrvatskog sabora kulture, za najuspješnije Društvo na ovogodišnjoj Županijskoj smotri proglašen je KUD “Klaruš” iz Maruševca. Klaruši su se predstavili scenskim prikazom “Varaždinsku pole”- pjesme i plesovi maruševečkog kraja, koji su pripremili Zlatko Peharda i Franjo Plantak.

KUD “Klaruš” iz Maruševca će tako treći put zaredom predstavljati Varaždinsku županiju i svoj maruševečki kraj na Državnoj smotri, što je izuzetan uspjeh i pokazatelj upornog rada maruševečkih folkloraša.

 

Promjena veličine fonta
Kontrast