KUD Klaruš nastupio na 3. Županijskoj razglednici u Varaždinu

Varaždin, 16. prosinca 2018. godine – U organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije, i ove je godine održana 3. Županijska razglednica.

Županijska razglednica središnja je manifestacija Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije, na kojoj se predstavljaju najuspješnija društva i udruge s područja tradicijske kulture. Radi se o društvima i udrugama koji su predstavljali Varaždinsku županiju na državnim smotrama u slijedećim kategorijama: limena glazba, dramski amateri, pjevački zborovi, vokalne skupine, tamburaški orkestri i sastavi te koreografirani i izvorni folklor.

Pred mnogobrojnom publikom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu među kojima je bio i zamjenik načelnika Mario Klapša, kao jedno od najuspješnijih društva u 2018. godini u Varaždinskoj županiji, predstavili su se i članovi KUD-a “Klaruš” Maruševec i to u dvije kategorije. Klaruši su tijekom godine bili najuspješniji na županijskoj smotri tamburaških orkestara i sastava u kategoriji folklornih sastava, te na županijskoj smotri izvornog folklora. Zahvaljujući tim uspjesima predstavljali su Varaždinsku županiju na državnim susretima i smotrama.

Osim članova KUD-a “Klaruš” Maruševec, predstavili su se i članovi Limene glazbe “Sveti Martin” Breznički Hum, Vokalna skupina “Pajdašice” KUD-a “Anka Ošpuh” Ludbreg, Tamburaški sastav KUD-a “Toplice” Varaždinske Toplice, Dramska skupina “Videki” KUD-a “Marof” Novi Marof, Vokalni ansambl “Sakcinski” Ivanec, Tamburaški sastav KUD-a “Ježek” Beretinec, Varaždinsko obrtničko glazbeno društvo i Varaždinski folklorni Ansambl.

Na kraju programa, dopredsjednik Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije Dražen Zlatarek uručio je priznanja najuspješnijim Društvima i njihovim voditeljima.

Promjena veličine fonta
Kontrast