KUD Klaruš nastupio na 25. Susretu hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina u Sisku

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, Zajednice HKUU Međimurske županije i  Zajednice kulturno umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije održan je 25. susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina. Folklorni ansambli susreli su se 20. listopada 2018. u Čakovcu, a izvorne skupine 27. listopada 2018. u Rafinerijskom domu Sisak.

U kategoriji izvornih folklornih skupina nastupili su: KUD “Moslavec“ Voloder, KUD „dr. Vinko Žganec“ Vratišinec, KUD „Šijaci“ Biškupci, KUD “Klaruš“ Maruševec, KUD „Dangubice“ Kuterevo, KUD „Perkovčani“ Novi Perkovci, KUD „Ždala“ Ždala, KUD „Sveti Ivan Glavosjek“ Donje Raštane, KUD „Palična“ Severin, KU „Linđo“ Ošlje-Stupa, KUD „Ravnica“ Stari Perkovci, KUD „Klek“ Ogulin, KUD „Lipa“Slavetić.

Gosti programa bili su KUD “Mokro“ Široki Brijeg iz Bosne i Hercegovine te FS „Dragatuš“ Dragatuš iz Slovenije. Mnogobrojna publika u Rafinerijskom domu Sisak, uistinu je mogla uživati u izvedbama svih izvornih folklornih skupina koje su na jedinstven način pokazale svo bogatstvo i raskoš folklora Hrvatske.

Varaždinsku županiju i svoj maruševečki kraj, predstavljali su članice i članovi KUD-a „Klaruš“ Maruševec. Predstavili su se pjesmama i plesovima maruševečkog kraja u scenskom prikazu „Varaždinsku pole“.  Ovo je ujedno članovima KUD-a „Klaruš“ Maruševec bio treći uzastopni nastup na završnom Susretu što je pokazatelj kvalitetnog rada članica i članova KUD-a, te njihovih voditelja i uprave.

Članovi stručnog povjerenstva u sastavu: Ivica Ivanković, Katarina Bušić i Tomislav Habulin, čestitali su svim skupinama na uspješnim izvedbama. Posebno su istaknuli činjenicu  da su izvorne skupine dolazak na 25. Susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina, ostvarile kao najuspješnije u svojim županijama te da su i ovog puta na najbolji mogući način predstavili svoj kraj.

Promjena veličine fonta
Kontrast