KUD “Klaruš” Maruševec u Semeljcima i Jurketincu

Članovi KUD-a “Klaruš” Maruševec, i ovog su vikenda bili veoma aktivni. U subotu (10.06.) su nastupili na folklornoj manifestaciji “Kolo na Vrbaku” u Semeljcima, koje KUD “Lipa” iz Semeljaca (Osječko-baranjska županija) organizira već 15.put za redom. Tako su se naši Klaruši tom prilikom predstavili u povorci kroz Semeljce gdje su pjesmom i maruševečkim nošnjama predstavili svoj zavičaj. Kroz glavnu ulicu u Semeljcima orile su se pjesme iz svih krajeva Hrvatske a orilo se i “Maruševec, najdraži kraj”. Moglo se uživati u ručnim radovima koje su mještanke Semeljaca izložile na svojim prozorima i ogradama uzduž i širom  semeljačkog šora. U glavnom djelu programa gdje je nastupilo 12 folklornih grupa, Klaruši su izveli dvije koreografije, splet zagorskih pjesama i plesova i “Varaždinsku pole” – maruševečke pjesme i plesove. Posebnu pažnju opet je plijenila maruševečka narodna nošnja.

Osim što su se Klaruši predstavili u Slavoniji, u nedjelju su se predstavili i u svojem maruševečkom zavičaju. Povodom blagdana Presvetog Trojstva, već tradicionalno, pjevačka i tamburaška sekcija, sudjelovale su u svečanoj misi u kapeli u Jurketincu, koju je predvodio vlč. Krunoslav Milovec.

Kroz dva dana KUD “Klaruš”, predstavio se u Slavoniji i u Jurketincu, što je svakako pokazatelj dobrog i predanog rada svih članova KUD-a.

zbor klarus zbor klarus3 zbor klarus2 zbor klarus1
Promjena veličine fonta
Kontrast