KUD „Klaruš“ Maruševec obilježio 20 godina postojanja

Maruševec, 21.10.2018. – U prepunom Domu kulture u Čalincu, članovi KUD-a “Klaruš“ Maruševec, obilježili su 20. godišnjicu svojeg Društva.  Svečanim programom u kojem su se predstavile sve sekcije KUD-a, maruševečki su se folkloraši zahvalili svojoj publici, gostima i donatorima. U cjelovečernjem programu nastupile su dramska, tamburaška, pjevačka i folklorna sekcija.

Predsjednica KUD-a Ana Rehvald, tom se prilikom osvrnula na rad KUD-a u proteklih 20 godina, te je sa zadovoljstvom zaključila da je Društvo vrlo uspješno ispunilo sve svoje ciljeve. Kao posebnost maruševečkog KUD-a, istaknula je maruševečku  žensku narodnu nošnju i obnovljene jurjevske običaje.

Na svečanom programu prisustvovali su načelnik Općine Maruševec, Damir Šprem, njegov zamjenik Mario Klapša te predsjednik Općinskog vijeća,Josip Špoljar. Načelnik Općine Damir Šprem, čestitao je svim članovima KUD-a „Klaruš“ Maruševec ovaj jubilej, te im u ime Općine poklonio tamburaški bas.

Posebnu čast i čestitke, članovima KUD-a, iskazao je i župan Varaždinske županije, Radimir Čačić, koji je u svojem govoru napomenuo kako se radi o KUD-u koji već duži niz godina predstavlja Varaždinsku županiju na državnim smotrama.

Predsjednik Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije, Dragutin Košćak, uručio je Klarušima priznanje od strane Zajednice, a ujedno i kao predstavnik Hrvatskog sabora kulture uručio KUD-u srebrnu plaketu povodom 20. godišnjice djelovanja na širenju i razvijanju kulturno-umjetničkog amaterizma i hrvatske kulture. Također, uručio je i brončane plakete članovima koji u KUD-u djeluju 10 godina i srebrne plakete članovima koji u KUD-u djeluju svih 20 godina.

KUD“Klaruš“ Maruševec iskoristio je prigodu i zahvalio svim fizičkim i pravnim osobama, medijima, te udrugama sa područja Općine Maruševec na dosadašnjoj suradnji, uručivši im Zahvalnice za dugogodišnju pomoć u radu Društva.

KUD „Klaruš“ svoje aktivnosti nastavlja 27. listopada predstavljajući Varaždinsku županiju na Državnom susretu izvornih folklornih skupina Hrvatske u Sisku, te 4. studenoga predstavljajući Varaždinsku županiju na Državnom susretu tamburaških orkestara i sastava u Dugom Selu.

Promjena veličine fonta
Kontrast