KUD Klaruš Maruševec na 80. obljetnici Ravnogorskog turizma te 20. Festivalu borovnica u Ravnoj Gori

Članovi KUD-a “Klaruš” Maruševec ove su subote (08.07.2017.) bili sudionici 80. obljetnice Ravnogorskog turizma te 20. Festivala borovnica u Ravnoj Gori kraj Delnica. Dani Ravnogorskog turizma obuhvaćaju niz turističkih i kulturnih manifestacija koje su se održale ispred Sportsko-poslovnog centra “Groranka” u samom centru Ravne Gore. Osim folklornog predstavljanja, predstavili su se i u gastronomskom dijelu priredbe gdje su sudjelovali sa domaćom hranom (zagorski štrukli, domaći kruh, kosana mast, crno ulje, domaći sir, zlijefka, domaće vino i rakija…).

Folkloraši su svojim izvedbama, prisutnim posjetiteljima ove velike obljetnice, predstavili koreografije Baranje, Međimurja i Hrvatskog zagorja (i maruševečkog kraja). Pjevačka sekcija KUD-a predstavila se sa nekoliko folklornih skladbi, a tamburaši su izveli svoj prepoznatljiv instrumentalno-vokalni  program. Klaruši su za izvedeni program  nagrađeni velikim pljeskom publike.

U natjecateljskom cijelu cijele proslave 80. obljetnice Ravnogorskog turzima, Klaruši su također ostvarili velike uspjehe. Osvojili su posebno priznanje u izboru za najbogatiji štand, a članica KUD-a “Klaruš”, Ivana Slunjski osvojila je laskavu titulu 1. turističke Vile – Eko Barunice, pobijedivši u Eko kvizu.

KUD “Klaruš”  je predstavio svoj maruševečki kraj i svoju Varaždinsku županiju u folkornom i turističkom smislu.

Promjena veličine fonta
Kontrast