Koncert polaznika Ljetnog glazbenog kampa u Maruševcu

Maruševec, 22. kolovoza 2017. – U prostorima Srednje škole Maruševec od 20. do 25. kolovoza ove godine održavao se Ljetni glazbeni kamp. Radi se o trećoj Ljetnoj školi različitih instrumenata i radionica teorije glazbe, na kojima su učenici glazbenih škola imali mogućnost usavršiti svoje znanje i steći nove vještine kroz Masterclass s izabranim glazbenim pedagogom. Individualna nastava održavala se tijekom jutarnjih i poslijepodnevnih sati, dok su u večernjim satima organizirana skupna muziciranja, sportske i društvene igre.

Treću godinu zaredom Maruševec je u kolovozu bio najveće hrvatsko središte okupljanja velikih i malih glazbenika. Uz sudionike iz Hrvatske i čak 14 učenika iz Slovenije, Austrije, Makedonije i Poljske, Ljetni glazbeni kamp u Maruševcu poprimio je međunarodne okvire i mogućnost da ugosti i one iz najudaljenijih zemalja jer jezik glazbe je jedinstven i svi ga dobro razumiju.

Ovogodišnji Ljetni glazbeni kamp polazilo je 96 sudionika raspoređenih u 7 radionica, i to: harmonika, violina, klavir, flauta, saksofon, truba, solfeggio i harmonija. Masterclass ovih instrumenata održavao se pod mentorstvom glazbenih pedagoga: Saša Bastalec, Csaba Zima, Vanda Novoselec, Lea Šantek, Vladimir Babin, Slavko Kovačić, Ana Kralj, Nikola Fabijanić, Tomislav Žužak, Marin Zokić, Lidija Đidara te voditeljica kampa Svetlanu Relić.

Posebnost ove Ljetne škole je holistički pristup obrazovanju mladih, kao i u svim projektima koje škola provodi. U mirnom okruženju, uz brigu o zdravlju i veliki naglasak na zajedničke aktivnosti i druženje, djeca imaju priliku za rast i napredak. Njihova motivacija raste u pozitivnoj i poticajnoj klimi uz zdravu konkurenciju vršnjaka.

Organizacijski tim Ljetnog glazbenog kampa činili su volonteri i entuzijasti kojima je na srcu edukacija djece i mladih kroz glazbu. Njihova pedagoška praksa i sudjelovanje u glazbenom razvoju vlastite djece pridonijeli su nastojanju da se uz minimalna novčana sredstva, svakom talentiranom i marljivom učeniku omogući rad s vrsnim pedagogom u ljetnoj školi koja ima za posljedicu nemjerljiv napredak i motivaciju mladog glazbenika. Na taj je način Srednja škola Maruševec otvorila svoja vrata i radosno potpomaže ovaj vrijedan projekt.

Polaznici Ljetnog glazbenog kampa svoj će rad okruniti koncertom profesora sutra, u srijedu 23. kolovoza u 19 sati te završnim koncertom u petak, 25. kolovoza u 16 sati, na koji su svi srdačno pozvani.

Promjena veličine fonta
Kontrast