KUD Klaruš nastupio na 2. Županijskoj razglednici u Varaždinu

Varaždin, 28. prosinca 2017. godine – Pred prepunim gledalištem HNK Varaždin, članovi KUD-a Klaruš izveli su plesove Maruševečkog kraja – Varaždinsku pole.

U varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu održala se druga po redu Županijska razglednica. Riječ je o priredbi kulturno-umjetničkog karaktera na kojoj nastupaju kulturno-umjetnička društva s područja Varaždinske županije, koja su u protekloj godini pobijedila na županijskim te nastupili na državnim natjecanjima.

Ove su godine u programu Županijske razglednice nastupili članice i članovi Kulturno-umjetničkog društva Klaruš iz Maruševca, koji su u izveli plesove Maruševečkog kraja, pod nazivom Varaždinsku pole.

Osim KUD-a Klaruš, na priredbi su nastupili i KUD HŽ iz Varaždina, KUD Zavičaj iz Sračinca, Glumačka družina Komedijaši iz Stažnjevca, KUD Mak iz Trnovca, vokalni ansambl Sakcinski iz Ivanca, Centar tradicijske kulture iz Varaždina, KUD Rudolf Rajter iz Ivanca, te Varaždinski folklorni ansambl.

Kao i na gotovo svim nastupima u posljednjih 6 mjeseci, podršku KUD-u Klaruš iz gledališta dali su načelnik Općine Maruševec Damir Šprem i njegov zamjenik Mario Klapša.

Organizator Županijske razglednice je Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije.

Fotografije: Varazdinski.hr

Promjena veličine fonta
Kontrast