Održana manifestacija “Jesen u Maruševcu”

Tradicionalna kulturno-umjetnička manifestacija „Jesen u Maruševcu“ u organizaciji KUD-a „Klaruš“ Maruševec ove godine održana je u znaku čuvara baštine, prilikom koje su nastupili mladi folkloraši KUD-a „Klaruš“ Maruševec i njihovi gosti iz  HKGD „Dunav“ Vukovar. Predstavljeni su plesovi i narodne nošnje Slavonije, Srijema te Hrvatskog zagorja.

Program je započeo „Pričom o gradu“ Siniše Glavaševića koju je pročitala članica HKGD-a „Dunav“ iz Vukovara, koji se potom predstavio s dvije dječje folklorne sekcije izvevši pjesme i plesove Slavonije i Srijema.

Domaći KUD Klaruš predstavili su mlađi i stariji uzrast tamburaša, kao i starija dječja folklorna grupa. Tom su prilikom izveli „Zapletu“ – pjesme i plesove Hrvatskog zagorja, a koreografiju „Ti si baba nora“ izveli su po prvi put.

Cjelovečernji program, prožet emocijama, upotpunile su pjesme posvećene gradu Vukovaru, a maruševečka publika dugotrajnim je pljeskom nagradila svaku izvedbu gostujućih i domaćih folkloraša. Programu su prisustvovali načelnik Općine Maruševec Damir Šprem te predsjednik Općinskog vijeća Josip Špoljar s vijećnicima. Pokrovitelji ovogodišnje „Jeseni u Maruševcu“ bili su Općina Maruševec i Dvor Trakošćan.

 

Promjena veličine fonta
Kontrast