Obilježen Dan općine Maruševec 2021.

OBJAVLJENO 10.5.2021.

Uz pridržavanje epidemioloških mjera, u povodu Dana općine Maruševec i blagdana svetog Jurja, u prostorijama Općine Maruševec održana je prigodna svečanost.

Na sam Dan općine Maruševec, 23. travnja, u jutarnjim satima održana je Sveta misa koju je ispod crkve svetog Jurja u Maruševcu predslavio mons. Josip Mrzljak, biskup varaždinski u miru. U poslijepodnevnim satima, dio naselja Čalinec i Kapelec obišao je Jura Zeleni. Ove je godine Jura Zeleni krenuo od Etnokuće u Čalincu, rekonstruirane tradicionalne kuće koju je Općina Maruševec ulaganjem vlastitih sredstava spasila od daljnjeg propadanja i koju će do kraja godine opremiti pokućstvom i predmetima iz nekadašnje svakodnevice maruševečkih kućanstava te je na taj način staviti u turističku funkciju.

Juru Zelenog i ove je godine utjelovio tajnik KUD-a Klaruš Zlatko Peharda, koji je kroz Čalinec i Kapelec plesao okićen granama breze i bršljana i takav uveseljavao mještane, koji su ga dočekali i darivali ispred dvorišnih ograda okićenih zelenilom, tradicionalno za Jurjevo.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.