Fra Zvonimir Bono Šagi u Maruševcu proslavio 60 godina svećeništva

Vodeći hrvatski teolog, ugledni svećenik i počasni građanin Općine Maruševec, predslavio je ove nedjelje u crkvi Svetog Jurja u Maruševcu dijamantnu misu u povodu obilježavanja 60 godina svoga svećeništva.

U prepunoj maruševečkoj crkvi, Svetoj misi nazočili su načelnik Općine Maruševec Damir Šprem, zamjenik načelnika Mario Klapša, te predsjednik Općinskog vijeća Josip Špoljar s vijećnicima. Načelnik Šprem tom je prilikom čestitao poznatom kapucinu na 60 godina svećeničkog služenja te mu zahvalio na svemu što je učinio za vjernike, žitelje Općine Maruševec i poželio mu puno zdravlja. U misnom slavlju sudjelovali su i učenici Osnovne škole Gustav Krklec iz Maruševca, koji su Fra Boni poklonili zeca, a Općina Maruševec bijelu misnicu.

Bono Zvonimir Šagi rođen je u Brodarovcu 1932. godine, u kojem je odrastao sa svojih 8-ero braće i sestara. Osnovnu školu je pohađao u Druškovcu i Maruševcu, a gimnaziju u Varaždinu i Zagrebu. Zaredio se za svećenika 2. studenoga 1958. u Varaždinu, nakon čega je studirao na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu na kojem je diplomirao teologiju 1959. godine.

Do danas je objavio 17 knjiga, i više stotina stručnih, znanstvenih, publicističkih članaka i eseja iz područja pastoralne (kontekstualno-praktične) teologije, suvremenom kršćanske duhovnosti, praktične problematike redovništva i socijalnog nauka Crkve. Četrnaest godina je predavao na Institutu za kršćansku duhovnost pri KBF-u u Zagrebu. U Kapucinskom samostanu u Varaždinu živi još od 1961. godine, a u lipnju mu je Hrvatsko društvo katoličkih novinara dodijelilo nagradu za životno djelo.

Promjena veličine fonta
Kontrast