Klaruši nastupili na dječjem folklornom susretu Folklorašić

Varaždin, 5. studenoga 2017.  godine – U organizaciji Dječjeg folklornog društva “Sončece” iz Varaždina, u velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole Varaždin održan je prvi dječji folklorni susret “Folklorašić”.

Folklorašić je pokrenut sa željom da okupi dječje folklorne skupine iz Varaždinske županije, kako bi u prijateljskom okruženju djeca mogla pokazati koje su pjesme i plesove naučili pjevati, plesati i svirati. Na taj se način potiče dječje kulturno-umjetničko stvaralaštvo te doprinosi očuvanju hrvatske baštine.

Na 1. Folklorašiću nastupili su članovi starije dječje folklorne grupe KUD-a “Klaruš” Maruševec, kao i dječje skupine folklornih društava iz KUD-a “Ježek” Beretinec, KUD-a “Remetinec” Remetinec, KUD-a “Martijanec” Donji Martijanec, DFD-a “Sončece” Varaždin. Članovi starije dječje folklorne grupe KUD-a “Klaruš” Maruševec predstavili su se sa maruševečkim pjesmama i plesovima vezanim uz jurjevske običaje.

Organizator susreta, Dječje folklorno društvo ‘Sončece’ iz Varaždina se nada da će Folklorašić postati tradicionalna manifestacija u Varaždinu te da će iduće godine moći uključiti i dječje folklorne skupine iz drugih županija, sa željom da jednog dana ugoste i dječje grupe iz inozemstva.

Promjena veličine fonta
Kontrast