Izrada Prostornog plana uređenja Općine Maruševec

15.2.2024. 

Izrada Prostornog plana uređenja Općine Maruševec

KORISNIK:
Općina Maruševec

NAZIV PROJEKTA/OPERACIJE:
Izrada Prostornog plana uređenja Općine Maruševec

SVRHA I OPRAVDANOST PROJEKTA:
U projektu se, putem elektroničkog sustava „ePlanovi“ izrađuje prostorni plan nove generacije Općine Maruševec (u daljnjem tekstu: Plan), sukladno Zakonu o prostornom uređenju (NN, br.153/13, 65/17, 114/18, 39/19, 98/19, 67/23) (u daljnjem tekstu: Zakon), čime se doprinosi unaprjeđenju pružanja elektroničkih javnih usluga, odnosno smanjenju opterećenja građana, poslovnih subjekata i investitora, čime je projekt u skladu sa svrhom Poziva. Prostornim planom nove generacije stvorit će se preduvjeti za učinkovito i olakšano korištenje, zaštitu i upravljanje prostorom Općine te tako doprinijeti društvenom, gospodarskom i okolišnom razvoju, kao i racionalnom korištenju prirodnih i kulturnih dobara.

Trenutno važeći Prostorni plan uređenja Općine Maruševec (Plan uređenja Općine Maruševec - 3. izmjene i dopune; Službeni vjesnik Varaždinske županije br. 23/02, 27/06, 22/13, 25/19), izrađen je prije trenutno važećih trećih izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Varaždinske županije te stoga nije usklađen s istime. Potrebno usklađenje predmet je ovog projekta, a provest će se kroz izradu i donošenje novog Prostornog plana uređenja Općine Maruševec, do kojeg trenutka na snazi ostaje trenutno važeći Plan, odnosno njegove 3. izmjene i dopune.

Projekt je u skladu s regionalnim i nacionalnim dokumentima, kao i s Planom razvoja Varaždinske županije za razdoblje od 2021. do 2027. godine, s Posebnim ciljem 5. Učinkovito upravljanje razvojem, Mjerom 5.3. Prostorno planiranje i upravljanje prostorom.

Također, projekt je u skladu s Nacionalnom razvojnom strategijom RH do 2030. godine, razvojnim smjerom 3. Zelena i digitalna tranzicija, strateškim ciljem 11. Digitalna tranzicija društva i gospodarstva, prioritetnim područjem 1. Digitalna tranzicija gospodarstva.

OČEKIVANI REZULTATI:
Izrada i donošenje prostornog plana lokalne razine – Prostorni plan uređenja Općine Maruševec

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA:
62.500 EURA S PDV-om

IZNOS POTPORE:
30.000 EURA

RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA:
ožujak 2024. godine - prosinac 2025. godine

KONTAKT ZA VIŠE INFORMACIJA:
Mario Klapša, načelnik, tel: 042729696, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

KORISNI LINKOVI:
Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine: https://mpgi.gov.hr/
NextGenerationEU: https://next-generation-eu.europa.eu/

Povezani dokumenti

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.