U akciji dobrovoljnog darivanja krvi prikupljeno 56 doza krvi

U prostorijama Općine Maruševec održana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi, u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Ivanec i u suradnji s Općinom Maruševec i Aktivom dobrovoljnih darivatelja krvi iz Maruševca.

Akciji su se odazvali građani šireg maruševečkog područja, njih 60, a prikupljeno je 56 doza krvi za potrebe liječenja bolesnika Opće bolnice Varaždin, čija je Transfuzijska služba i obavljala prikupljanje krvi.

Od ukupno 60 osoba, 15 je žena i 45-ero muškaraca, a od toga su 1 muškarac i 3 žene odbijene. Prvi put dobrovoljnom davanju krvi pristupila je 1 osoba.

Načelnik Općine Maruševec Damir Šprem i njegov zamjenik Mario Klapša ovim putem zahvaljuju svim darivateljima na njihovoj humanosti, plemenitosti, te njihovom nesebičnom daru jer svojim činom spašavaju ljudske živote svakog dana. –Čestitamo ujedno gospodinu Mirku Mikačiću koji je svoju krv darivao 103 puta, poručuju iz Općine Maruševec.

Za sve darivatelje krvi, GDCK Ivanec osiguralo je zahvalni obrok i piće. Sljedeća akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Općini Maruševec u organizaciji ivanečkog Crvenog križa očekuje se sredinom kolovoza 2018. godine.

Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec

 

Promjena veličine fonta
Kontrast