U Maruševcu prikupljeno 47 doza krvi

Maruševec, 5. prosinca 2017. godine – U prostorijama Općine Maruševec održana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi, u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Ivanec i u suradnji s Općinom Maruševec i Aktivom dobrovoljnih darivatelja krvi iz Maruševca.

Za razliku od zadnjeg darivanja u kolovozu, kada je u akciji prikupljeno 60 doza krvi, današnjoj su se akciji prikupljanja odazvalo 49 darivatelja sa šireg područja općine Maruševec. Za potrebe liječenja bolesnika Opće bolnice Varaždin prikupljeno je 47 doza krvi. Prikupljanje krvi obavljala je Transfuzijska služba Opće bolnice Varaždin u jutarnjim satima, dok je za sve darivatelje krvi Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec osiguralo zahvalni obrok i piće.

U želji da potaknu što više građana da daruju krv, načelnik Općine Maruševec Damir Šprem i njegov zamjenik Mario Klapša ovim putem zahvaljuju svim darivateljima na njihovoj humanosti, plemenitosti, te njihovom nesebičnom daru jer svojim činom spašavaju ljudske živote svakog dana.

Sljedeća akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji ivanečkog Crvenog križa očekuje se u prvoj polovici 2018. godine.

Foto: Stjepan Cerjan, dopredsjednik GDCK Ivanec

Promjena veličine fonta
Kontrast