Načelnik na obilježavanju Dana dobrovoljnih darivatelja krvi

Maruševec, 28. listopada 2017. – Svečanost je održana u čast 35 darivateljica i darivatelja koji su zaključno s 30. rujna 2017. ostvarili pravo na zahvalnicu i brončani, srebrni ili zlatni znak priznanja, odnosno izvanredan uspjeh s plaketom koja se uručuje za 125 puta darovanu krv.

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec svečano je obilježilo Dan dobrovoljnih darivatelja krvi – 25. listopada, u hotelu Orion u Horvatskom, kojemu je uz ostale darivatelje GDCK Ivanec nazočilo i 12 dobrovoljnih darivatelja koji su ranijih godina primili zlatni znak priznanja za 100 puta darovnu krv.

Darivatelji koji su ove godine ostvarili pravo na zahvalnicu i znak priznanja dolaze iz aktiva DDK Maruševec, Ivanec, Lepoglava, i aktiva DDK ”Kaznionice u Lepoglavi”.

Iz aktiva DDK Maruševec, Zahvalnicu sa znakom priznanja primilo je 10 darivatelja. Tako su dobrovoljne darivateljice krvi Slava Peharda i Vjekoslava Vojvodić ostvarile pravo na Zahvalnicu i bronačni znak priznanja, dok su Zahvalnicu i brončani znak priznanja za 50 puta darovanu krv primili Dragutin Cafuk, Mijo Malarić, Stjepan Vincek i Slobodan Čovran. Zahvalnicu i srebrni znak priznanja za 75 puta darovanu krv primili su Vlado Čiček i Viktor Hrgar, dok su Zahvalnicu i zlatni znak priznanja za 100 puta darovanu krv primili Stjepan Galić i Mirko Mikačić, također iz aktiva DDK Maruševec. Za izvanredan uspjeh, Zahvalnicu s plaketom za 125 puta darovanu krv primio je Ivan Sambolek Ivan, iz aktiva ITAS.

Svečanosti uručivanja zahvalnica i priznanja Hrvatskog Crvenog križa prisustvovao je načelnik Općine Maruševec Damir Šprem, koji je tom prilikom pohvalio sve darivatelje na hvalevrijednom i nesebičnom činu darivanja krvi, a posebice darivatelje krvi iz aktiva Maruševec. -Vaš primjer davanja krvi i spašavanja života je nemjerljiv, zbog toga moramo isticati vašu plemenitost i humanost, te na taj način motivirati za darivanje krvi i mlađu populaciju, naročito one koji će uskoro postati punoljetni jer krv znači život. Hvala vam na vašoj dobroti i plemenitosti, i želimo vam svima puno zdravlja i sreće, kazao je načelnik Šprem.

Osim načelnika Šprema, svečanosti su nazočili i počasni članovi Hrvatskog Crvenog Križa Franjo Vrabelj i Antun Herceg, kao i zamjenik gradonačelnika Grada Lepoglave Hrvoje Kovač, načelnik Općine Klenovnik Mladen Blaško, predstavnik Transfuzijske službe Varaždin Mario Djuran i voditelji aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi, te članovi Odbora i Nadzornog odbora GDCK Ivanec.

Sve darivatelje i goste na svečanoj podjeli priznanja zabavljali su glumačka družina ”Komedijaši” iz Stažnjevca sa svojom predstavom, koja darivatelje krvi uveseljava već četvrtu godinu za redom.

Promjena veličine fonta
Kontrast