Vijećnik Benkus posjetio Europski parlament u Bruxellesu

Zastupnik u Europskom parlamentu Jozo Radoš ugostio je prošlog mjeseca u Bruxellesu goste iz Varaždinske županije, među kojima je bio privatni poduzetnik iz Druškovca i vijećnik Općinskog vijeća Općine Maruševec, Franjo Benkus.

Tijekom dva dana boravka, Benkus je održao sastanak s zastupnikom Radošem, koji ga je upoznao s radom i funkcioniranjem Europskog parlamenta, u kojem se donose odluke koje izravno utječu na život svih građana EU.

Na sastanku je bilo riječi o institucijama Europske unije, kako funkcionira donošenje zakona na razini EU, a dane su i korisne informacije oko donošenja proračuna, aktivnosti hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu, mogućnostima iskorištavanja fondova te o programima Europske unije koji su namijenjeni mladima, poput Erasmus + programa.

Gosti iz Varaždinske županije upoznali su se s radom Joze Radoša i njegovim svakodnevnim aktivnostima te su iz prve ruke vidjeli kako izgleda dan zastupnika u Europskom parlamentu. Također, posjetili su i novootvoreni Planetarium gdje su kroz dinamične i interaktivne multimedijske alate mogli vidjeti kako se točno oblikuju zakoni i donose odluke u Parlamentu i u ostalim europskim institucijama.

Sastancima u Europskom parlamentu su osim Benkusa, nazočili i načelnik Općine Klenovnik Mladen Blaško i njegova zamjenica Sanja Kolenko.

Promjena veličine fonta
Kontrast