Obilježen Dan antifašističke borbe

Maruševec, 21. lipnja 2017. – U povodu obilježavanja 22. lipnja – Dana antifašističke borbe, predstavnici Općine Maruševec su kod spomenika u naseljima Korenjak, Bikovec i Cerje Nebojse položili vijence i zapalili svijeće za sve žrtve totalitarnih režima.

Dan antifašističke borbe obilježava se u spomen na 22. lipnja 1941. godine, kada je u šumi Brezovica pokraj Siska osnovan Prvi sisački partizanski odred. To je ujedno bio početak organizirane borbe protiv fašističkih i nacističkih okupatora u Hrvatskoj u kojoj je aktivno sudjelovalo više od petsto tisuća hrvatskih građana.

Uz potpredsjednika Općinskog vijeća Općine Maruševec Marija Možanića, u ime Općinske uprave Općine Maruševec vijenac je položio i načelnik Damir Šprem, ističući pritom kako se na ovaj dan prisjećamo svih hrvatskih antifašista koji su davne 1941. godine osnovali jednu od prvih antifašističkih postrojbi u okupiranoj Europi, na čijim je temeljima izgrađena današnja Hrvatska, te tako izrazio posebnu zahvalnost svima onima koji su dali život u borbi za našu slobodu.

Korenjak

Bikovec Cerje Nebojse

Promjena veličine fonta
Kontrast