U Maruševcu održana 12. Županijska smotra tamburaških sastava i orkestara

KUD „Klaruš“ Maruševec bio je u nedjelju domaćin 12. Županijske smotre tamburaških sastava i orkestara Varaždinske županije. U suradnji sa Zajednicom kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije i pod pokroviteljstvom Općine Maruševec, održana je Županijska smotra natjecateljskog karaktera. U programu Smotre sudjelovali su KUD Općine Petrijanec, KUD „Ježek“ Beretinec, KUD „Toplice“ Varaždinske Toplice u kategoriji koncertnih sastava, KUD Itas Ivanec – tamburaški orkestar i KUD „Klaruš“ Maruševec u kategoriji folklornih sastava.

Na početku programa, prisutnoj publici i izvođačima obratili su se predsjednik Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije Dragutin Košćak i zamjenik načelnika Općine Maruševec Mario Klapša, koji nije krio zadovoljstvo što se upravo u Općini Maruševec održava županijska smotra. -To je još jedno priznanje KUD-u Klaruš na predanom dvadesetogodišnjem radu na očuvanju tradicije i kulture našeg kraja, kroz pjesmu i plesove kojima predstavljaju Općinu Maruševec, ali i Varaždinsku županiju izvan njezinih granica, istaknuo je Klapša, i poželio puno uspjeha svim izvođačima, a naročito onim najmlađim koji vrijedno njeguju i razvijaju naše glazbeno stvaralaštvo.

Smotru je glazbenom točkom otvorila mala škola tambure KUD-a „Klaruš“ Maruševec koju vodi Franjo Plantak. U natjecateljskom dijelu programa izvedeno je 11 skladbi koje je pozorno pratio Igor Kudeljnjak, selektor Hrvatskog sabora kulture, sa zadatkom odabira najuspješnijih tamburaških sastava za Državnu smotru.

Po završetku Smotre, prema preporuci selektora Kudeljnjaka, odlučeno je kako će  Varaždinsku županiju na Državnoj smotri koja će se održati 3. i 4.  studenoga ove godine u Dugom Selu predstavljati KUD „Ježek“ Beretinec u kategoriji koncertnih sastava i KUD „Klaruš“ Maruševec u kategoriji folklornih sastava.

Županijsku smotru tamburaških sastava i orkestara pratili su načelnik Općine Maruševec Damir Šprem, predsjednik Općinskog vijeća Općine Maruševec Josip Špoljar, zamjenik načelnika Općine Petrijanec Ivan Dombaj i potpredsjednik Općinskog vijeća Općine Petrijanec Zvonko Bedenik.

Fotografije: Kulturno-umjetničko društvo Klaruš Maruševec

Promjena veličine fonta
Kontrast